Megérkezett üzletünkbe a DOXA SUB!!

1967-ben jelent meg a Doxa Sub 300T, a világ első, kereskedelmi forgalomban is árusított búvárórája, amelynek tervezésébe a híres kutatót, Jacques-Yves Cousteau-t is bevonták. Különlegessége volt a felszínre téréshez segítséget nyújtó, dekompressziós táblázattal ellátott, egy irányba tekerhető lünetta a számlap körül, a háromszáz méteres vízállóság, valamint a mély vizek gyér fényében jól leolvasható narancssárga számlap. Előtte nem, ma ezrével léteznek ilyen karórák.

 

Jacques-Yves Cousteau, DOXA SUB 300T

 

 1970-ben a Sub-koncepció továbbfejlesztése következett: a Doxa a Rolexszel karöltve feltalálta a héliumszelepet. A karóra szigetelése a vizet ugyan kint tartja, de hosszú lent tartózkodás során a sokkal kisebb molekulájú hélium gáz be tud szivárogni. Felszínre érkezés után a korai búvárórák sokszor egyszerűen ledobták az üvegüket – a héliumszelep ennek megelőzésére készült. A szóban forgó, úttörő óra a Doxa Sub 600T Conquistador volt.

Doxa Sub 600T Conquistador

 

 1973-ban megjelent a Doxa Sub 250, amely továbbvitte a búváróra-tudományt – ez hordta először négy óránál a koronáját. Ám ekkor már dühöngött a kvarcóra-láz, a cég nehéz helyzetben találta magát. 1978-ban piacra került, s az új tulajdonos, az Aubrey & Frères S. A. erős csonkolásba kezdett. Ez a korszak egyvalamiről szólt – a túlélésről.

Doxa SUB 250

 

Ám a vevők egy idő után felismerték, hogy a karóra több időmérő eszköznél, s a kilencvenes évekre már megint óriási rangja lett a klasszikus, svájci órának. 1997-ben a Doxa addigi óratok-beszállítója, a négy generáció óta az időmérő-üzletágban működő Jenny család vette át az irányítást. Átstrukturálták a vállalatot, új irányelveket szabtak, működésüknek köszönhetően a Doxa csillaga ma fényesebben ragyog, mint valaha. Sokak által vágyott, különleges minőségű, megjelenésű és hírnevű modellek fémjelzik ma a márkát: a 2002-ben megjelent, az eredeti előtt tisztelgő új Sub 300T; az 5000(!) méterig vízálló Doxa Sub 5000T Professional Edition.

 

Astória Óraplázában, elsőként Magyarországon, a DOXA SUB végre várt kollekciói megérkeztek.Látogass el üzletünkbe hogy személyesen megtekintsd ezt a kiemelkedő minőségű kollekciót, amelyet minden DOXA rajongó nagyon várt. 

Weboldalunkon itt találod a Doxa karórákat, itt pedig a Doxa Sub termékeinket.

Üzletünkben elérhető a SUB 200, SUB 200 C-GRAPH, SUB 200 T.GRAPH, SUB 300 CARBON, SUB 300T, SUB 1500T. Több szíj és szín kombinációval.