Doxa

Termékek szűrése
Ár (-tól):
Ár (-ig)
Swiss made
Doxa 195.50.011.01 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.50.011.02 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.90.011.02 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.90.101.01 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.90.201.01 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.10.011.01 Férfi karóra
Ár: 319 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.10.011.02 Férfi
Ár: 319 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.10.101.01 Férfi karóra
Ár: 319 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.10.201.01 Férfi karóra
Ár: 319 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.50.101.01 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 195.50.201.01 Férfi karóra
Ár: 329 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 218.10.021R.02 Férfi karóra
Ár: 199 000 Ft
Rendelésre
Doxa 171.90.321.02 Férfi karóra
Ár: 404 000 Ft
Raktárról azonnal
Doxa 218.10.101.10 férfi karóra
Ár: 239 000 Ft
Rendelésre
Doxa 218.10.201.03 férfi karóra
Ár: 199 000 Ft
Rendelésre
Doxa Karóra

DOXA óra az importőtől

Szeretne Ön is DOXA óra tulajdonossá válni? Vagy a DOXA órák közül választana ajándékot? Esetleg csak egyszerűen szeretne többet tudni a DOXA órákról? Akkor itt a lehetőség, hogy még jobban megismerje a DOXA órákat és megtapasztalja a DOXA órák adta különbséget, csak olvassa el DOXA órákról szóló egyedi összeállításunkat.

DOXA órák – márka a kezdetektől

A DOXA órák története 1889-re nyúlik vissza, mikor elkezdték őket gyártani Svájcban. A DOXA márka azóta már világhírű ismertségre, sőt világszintű elismertségre tett szert. Minek köszönhető a DOXA órák sikere? Miként váltak a DOXA órák az elmúlt több mint 100 év alatt az óragyártás maghatározó részévé? A megoldás az, hogy a DOXA órák mindegyikében, a legelső mechanikus óráktól a napjainkban elérhető quartz órákig, az időtálló svájci minőség kompromisszumok nélkül testesül meg.

Miben tapasztalhatja meg Ön is a DOXA órák minőségét, miben jelent többet egy eredeti DOXA óra? A következőkben megismerhet 3 okot, amelyek mindegyike hozzájárul a DOXA órák minőségéhez.

A DOXA órák sikere és minősége

A DOXA órák alapanyagai

A DOXA órák magas minőségéhez már a minőségi alapanyagok is hozzájárulnak.

A DOXA órák mindegyike megbízható, magas minőségű alapanyagokból készül. A DOXA óráknál a szíjaktól, a tokokon át, az üvegig, minden minőségi.

Fontos, hogy a DOXA óráknál nem csak a külsőnél fektetnek nagy hangsúlyt a minősége, hanem az DOXA órák lelkét képező szerkezetnél is. A DOXA órák legnagyobb többsége quartz szerkezetes, de a DOXA órákat forgalmazó szalonokban elérhetőek még a mechanikusan műküldő DOXA órák is.

A minőséghez azonban a minőségi alapanyagon túl, szükség van a szakértelemre és a precizitásra is.

A DOXA órák szakértelemmel, precizitással

A DOXA órák minőségéhez a több mint száz éves tapasztalat, valamint az évek folyamán egyre szigorodó ellenőrző rendszerek és persze a precizitás is hozzájárul. Emellett pedig a DOXA órák fejlesztésén folyamatosan szakértő csapat dolgozik – ugyanis a DOXA óráknál a folyamatos innováció is a minőség szerves részét képezi.

DOXA órák a fejlesztés és az innováció jegyében

A DOXA márkára és így a DOXA órákra már a kezdetekben jellemző volt az újítás. Nem csoda tehát, hogy a DOXA órák közül került ki az első olyan mechanikus óra, amely 8 napig bírta felhúzás nélkül, és amelyet repülőgépekbe és autókba használtak (DOXA 8-days). És itt nem állt meg a fejlesztés. A DOXA órák fejlesztésének következő fordulópontja 1976-ben érkezett el. Ugyanis ekkor született meg a DOXA karórák első olyan generációja, amely egyben a svájci búvárórák közül is az első volt. A hagyományos DOXA óráktól a SUB300T típust két jelentős változtatás különböztette meg. Az egyik, hogy a klasszikus DOXA órákkal ellentétben ennek a típusnak narancssárga volt a számlapja (ami jelentősen megkülönböztette a DOXA óráktól és a piacon akkor létező összes többi órától is). Valamint az, hogy az idő mellett a merülés mélységét is mérni tudta, így a búvárok számára kiemelkedően hasznos volt.

A technikai fejlesztések mind a mai napig folynak, hogy a DOXA órák újabb és újabb határokat lépjenek át, így pedig még élvezetesebbé tegyék az Ön mindennapjait. A technikai fejlesztések mellett, pedig a formatervezésben is élen járnak a DOXA órák. Ennek köszönhető az is, hogy a DOXA órák minden alkalomhoz tökéletesen illenek.

DOXA órák minden alkalomra, avagy DOXA órák a klasszikustól a sportosig

A DOXA órák annak köszönhetően, hogy nagyon sokszínűek, minden alkalomhoz könnyedén illeszkednek. A klasszikus vonalvezetésű, letisztult formavilágú DOXA órák a mindennapokhoz illenek hibátlanul. Az elegánsabb kivitelezésű DOXA órák akár egy ünnepi alakalomkor is tökéletes kiegészítőkké válnak.  A sportos megjelenés és a számtalan hasznos funkcióval ellátott DOXA órák, pedig a kirándulások és túrák elengedhetetlen felszereléséhez tartoznak.

Emellett a DOXA órák évről évre trendet teremtenek. Az utóbbi időben a letisztult, a minimál elemeit sem nélkülöző DOXA órák kerültek előtérbe, bár megfigyelhető, hogy a klasszikus formák is reneszánszukat élik.  A DOXA órák különféle kollekciói, a már megszokott minőséget újabb és újabb formavilággal hozzák el Önnek.

DOXA órák uraknak, és hölgyeknek

A DOXA órák között egyaránt vannak női és férfi darabok. A DOXA órák egyes kollekcióin belül is megfigyelhető ez a bontás. Azonban a DOXA órák között is akadnak olyan kollekciók is, amelyek csak a férfi, vagy csak a női vonalat képviselik.

A DOXA órák között a női órák általánosan vékonyabb szíjjal és vékonyabb tokkal készülnek, mint a férfi DOXA karórák. Ennek köszönhetően a DOXA órák a vékonyabb csuklón is elegánsan mutatnak, tökéletesen illeszkednek.  Emellett a DOXA órák közül, a kollekció női darabjai gyakran extra díszítést kapnak, mint például egy apró kő a számlapon, vagy valamilyen finom minta a tok keretén. A DOXA órák közül egyes női karórák már olyan kifinomultak, hogy már az ékszer kategóriába tartozhatnak.

A DOXA férfi órák ezzel szemben inkább vastagabb szíjjal készülnek és a számlapjuk is valamivel nagyobb, hogy az erős férficsuklón is jól mutassanak. A férfi karórák között a díszítés helyett, inkább a segédszámlapok jelennek meg. Megfigyelhető továbbá, hogy a kifejezetten férfiak számára tervezett DOXA órák gyakran karakteresebbek, mint a női változatok. Valamit az is, hogy a sportosabb kivitelezésű DOXA órák inkább a férfi kollekció részét képezik.

DOXA órák – több mint óra

A DOXA órák már bizonyítottak, hiszen minkét másképp hódíthatták volna meg a világot a földön, vízen és levegőben. Akár saját magának, akár ajándékba keres karórákat, abban biztos lehet, hogy a DOXA órák jó és hosszú távú megoldást jelentenek. Ismerje meg a DOXA órák legújabb kollekcióit, és tapasztalja meg a különbséget.

 

A DOXA TÖRTÉNETE:

A SVÁJCI ÓRAKÉSZÍTÉS Bölcsőjében

Utunk Le Locle kisvárosban kezdődik, az óragyártás svájci bölcsőjének mélyén: a Jura-hegységben. Georges Ducommun egy 13 gyerekes család egyik gyermeke volt, és csak tizenkét éves volt, amikor 1880-ban megkezdte tanulmányát egy órásmesterrel. Mivel a család nem volt jó helyzetben, Georgesnak hozzá kellett járulnia a családi jövedelemhez. Georges kemény munkája és fegyelme, valamint a mechanikai precizitás és szépség iránti szenvedély együttesen azt jelentette, hogy az órák egyre képzettebb és szakértőbb kezeken mentek keresztül.

1889. A KALAND KEZDŐDIK ...

Georges jó hírnevet szerzett a találékonyságról, a részletekre való odafigyelésről, a gyors kiszolgálásról és az ügyfélorientáltságról. De soha nem volt elégedett. Amikor minden apró alkatrészt és mozdulatot életre hívott, Georges elképzelte, hogyan tudná módosítani, hogy még jobb órát készítsen. Georges hamarosan rájött, hogy ideje kilépnie a kényelmi zónából, és 21 évesen megnyitotta saját vállalkozását, a „Georges Ducommun, Fabriques Doxa” -t.

MINŐSÉG, ÉRTÉK, ÚJ NÉV

A „Doxa” a görögül dicsőséget jelent. Az idő múlásával ez az érték, a minőség és a kivételes kivitelezés terén is híres időmérők pompáját jelzi. Georges egyedülálló kézművességét a Jura régión, Neuchatelen és Svájcon túl is elismerték, hogy elérte ezt a barométert. Zsebóráját megtisztelték az „Exposition Universelle et Internationale” rendezvényen, az 1905-ben a belgiumi Liège-ben rendezett világkiállításon, 1906-ban pedig Georges antimágneses DOXA-ja aranyérmet nyert az olaszországi milánói világkiállításon.

… ÉS AZ INNOVÁCIÓ

Georges ötletessége és ügyessége az optimalizáláshoz tökéletesen időzített, hogy megoldja azt a problémát, amelyet a 20. század első éveiben az autóforradalom vetett fel. Az állóképességi versenyek nagy divatot jelentettek, és robusztus és megbízható műszerfalra szerelt órára volt szükségük, megfelelő teljesítménytartalékkal. George 1908-ban szabadalmat nyújtott be a „8 napos DOXA kaliberre”, amely a Bugatti versenyautóinak alapfelszereltségévé vált - és ipari szabvány lett. Más gépjármű-márkák műszerfalaiban is azonnal megjelent a DOXA, amelyet nem sokkal később hajók és repülőgépek követtek.

HATÁS A TARTÓSÁGRA ÉS A PONTOSSÁGRA

Georges újításokra késztette a megváltoztathatatlan tartósság és a másodpercek közötti pontosság elérése érdekében. Amikor Geroges 1936-ban elhunyt, veje, Jacques Nardin (Ulysse Nardin unokája, a neves márkanév alapítója) vette át az irányítást, és folytatta az utat. Míg a hangsúly továbbra is az utazási és sportórákon volt, a DOXA tovább fejlesztette az órákat minden típusú vásárló számára. Az újítások közé tartoztak a riasztások, a karórák és a technikai fejlemények, például a dátummutató és az ugró használt kéz.

AZ IDŐTLENSÉG A CÉL TISZTASÁGÁBÓL SZÁRMAZIK

A DOXA esztétikai bizonyítékait 1957-ben erősítette meg: egy minimalista, Bauhaus-ihletésű „Grafic” ruhaórakollekció. Tíz évvel később egy erre a célra tervezett, professzionális minőségű SUB búváróra - amely elsőként elérhető a sportbúvárok növekvő közösségében - lezárta a műszaki okleveleket. A SUB-ot a búvár-legenda, Jacques-Yves Cousteau fejlesztette ki, és olyan radikális újításokat vezetett be, amelyek a mai napig is a katonai és hivatásos búvárok mércéjévé tették.

A KALAND FOLYTATÓDIK…

A kvarc technológia megjelenése viharos időt jelentett a svájci óragyártás számára. A számos kihívás egyikével a DOXA-nak és más nagy márkáknak meg kellett birkózniuk. Új korszak kezdődött, amikor a Jenny család 1997-ben megvásárolta a DOXA-t, és egyesítette az ikonikus gyűjtemények tartós vonzerejét egy olyan családdal, amely négy generáció óta aktív az óragyártásban. A központot áthelyezték a svájci Biel / Bienne-be.

2019-ben Romeo F. Jennyt nevezték ki a Walca Group igazgatóságának elnökévé és Jan Edöcset, a Walca csoport igazgatósági tagjává és a DOXA Watches vezérigazgatójává.

Kalandunk ma is folytatódik, 130 évvel a kezdetek után.