Karóraválasztó kisokos

Karórák - számtalan típus és megannyi stílus. Karórák eltérő számlappal, karórák eltérő tudással, más-más szíjakkal. Napjainkban a karórák végtelen kínálatából válogathat. A bőség zavarában, a különféle karórák között azonban nem egyszerű megtalálni az ideálist.

Önnel is előfordult már, hogy csak állt a karórákkal teli vitrinek között és nem is tudta, hogy melyiket is válassza? Itt az ideje, hogy elfelejtse a kellemetlenségeket, és könnyedén válogasson az egyes karórák között. Ehhez pedig elég, ha elolvassa összeállításunkat, amely végig kalauzolja Önt a karórák világában, és lehetővé teszi, hogy könnyedén tudjon válogatni a különféle karórák között, és egyszerűen megtalálja az ideálist.

Az ideális karóra kiválasztásához

Ahhoz, hogy könnyedén megtalálja a karórák között az Önnek valót, elég, ha megválaszolja az itt látható pár kérdést. Így a karórák között válogatva már nem azzal a kérdéssel kell szembesülnie, hogy „Milyen órát keres?”, hanem olyan kérdésekre, amelyek könnyedén megválaszolhatók, főleg úgy, hogy itt megtalálja a lehetséges válaszokat is rendszerezve.

Hogy néznek ki az Ön számára ideális karórák?

A karórák közötti választásban általában elődlegesen a külcsín szokott dönteni, avagy a meglátni is megszerezni elv érvényesül. Sokkal könnyebb azonban úgy megtalálni a karórák között az Ön elképzeléséhez illeszkedőt, ha pontosan meghatározza, hogy milyen karórák azok amelyek tetszenek, és melyek nem. Vagyis, ha Ön inkább a bőr szíjú karórákat szereti, akkor biztos, hogy kizárhatja már a váltogatás legelején a fém szíjas karórákat.

Ennél a kérdésénél érdemes, ha a karórák külső elemeit nézi végig. Gondolja, át mielőtt beleveti magát a karórák közötti válogatásba, hogy: milyen legyen a karóra formája, a szíja, a számlapja, számozás.

Stílus – a karórák között számtalan különféle típus van. Az egyeszűen elegáns karórák, a klasszikus megjelenésű karórák és a sportosabb kivitelű karórák között válogathat – a vásárlás előtt mindig határozza meg, hogy milyen karórák érdeklik.

Forma – fontos, hogy átgondolja, hogy a karórák közül inkább a kerek, az ovális, vagy a szögletesebb formát kedveli. Érdemes a karórák közötti kutatás előtt már előre elhatározni, hogy milyen formavilágú karórák érdeklik Önt.

Számlap – a karórák egyik legmeghatározóbb eleme a számlap. Az egyes karórák számlapjain más-más szám megjelenítés, színek, esetleg díszítő elemek jelennek meg, így ennek fontos szerepe van a választásban. Emellett a karórák számlapjának meghatározó eleme, hogy analóg, vagy digitális – érdemes előre eldöntenie, hogy melyik típust keresi a karórákból és így leszűkíteni a számba jöhető karórák számát.

Szíj: a karórák szíjai között is több különféle megoldás közül választhat. A karórák szíja készülhet több színű, fekete, barna, vagy világos színű bőrből, nemes acélból, nemes fémből, de akár szilikonból is. Az eltérő szíjak más-más stílust kölcsönöznek a karóráknak.

Méret: a karórák méretét meghatározza a tok mérete és a szíj vastagága is, amelyek a karórák szíjához hasonlóan nagyban befolyásolják a karórák megjelenését. Így ezeket és ezek arányát mindenképp ellenőrizze.

Most, hogy már könnyedén kiismeri magát a különféle kinézetű karórák között, ideje, hogy egy kicsit a karórák belső tudásával is megismerkedjen. Hiszen a karóráknál nem csak külcsín, a belbecs is nagyon fontos.

Hogy működjenek az Ön számára ideális karórák?

Erre a legkézenfekvőbb válasz az, hogy jól működjön. Mikor működnek jól a karórák? Minden bizonnyal, ha pontos mutatják az időt, megbízhatóak. Az egyes karórák működését alapvetően a karórák szerkezete határozza meg. A karórák között szerkezet alapján két külön típust különböztetünk meg, a quartz és a mechanikus karórákat. Tudjon meg többet a karórák egyes szerkezeteiről és találja meg ezek után könnyedén az Önnek valót.

A quartz szerzetes karórák az utóbbi időben a legelterjedtebbek. Az egyszerű elemmel működő szerkezetek előnye, hogy pontos, és az elem lemerüléséig hibátlanul működnek, utána pedig egy elemcserével újra tökéletesen funkcionálnak.

A mechanikus órákat naponta fel kell húzni, mégis pontosan járnak, és komoly értéket képviselnek.

A karórák szerkezete és megjelenítése mellett a funkcióikat érdemes még megismerni. Fedezze fel a karórákat még jobban.

Milyen tudása, avagy milyen extrái vannak az Ön számára ideális karóráknak? Önnek milyen elvárásai vannak a karórákkal szemben? A különféle karórák más-más funkciókkal, tudással érhetőek el – ismerje meg ezeket, és találja meg az Önnek valót a karórák között könnyedén.

Karórák stopper funkcióval – egyes karórák még stopper funkcióval is fel vannak szerelve.

Ütés- és vízálló karórák – egyes karórák a speciális kialakításuknak köszönhetően ellenállnak a külső hatásoknak. Ezek a karórák a sportolóknak, a természet és az aktív élet rajongóinak nagyon praktikusak.

Dátumot, több időzónát is jelző karórák – a modern karórák az időn túl még számtalan hasznos információt tudhatnak meg – használja Ön is az összes funkciót.

Ismerje meg a különféle karórákat a márkák és típusok adta különbséget, és találja meg a karórák között könnyedén az ideálist.

Karórák ajándékba

A karórák közül az ideális kiválasztása máris sokkal bonyolultabb, ha nem saját magának, hanem ajándékba keres karórát. Pedig a jól megválasztott karórák tökéletesek ajándéknak is. Karórákat ajándékozhat születésnapra, ballagásra, évfordulóra. A fenti kérdések megválaszolásával az ajándéknak szánt karórák kiválasztása is lényegesen egyszerűbbé válik. Használja karórák kiválasztásához a most megszerzett tudást. Sőt, tegye még könnyebbé a karórák közti válogatást és vásárlását – találja meg a megfelelőt online. Karórák széles választékban, egy kattintással kényelmesen.

Látogasson el az Astoria Órapláza weboldalára, és válogasson a szakemberek által összeállított kínálatból, a minőségi karóráinkból és találja meg az Önnek való karórát könnyedén.

Szeretne többet tudni a férfi karórákról? Igazodjon el könnyedén a férfi karórák világában. Ismerje meg a férfi karórákra jellemző stílusjegyeket, a férfi karórák egyes típusainak jellegzetességeit, és találja meg könnyedén a férfi karórák között az Ön elképzeléseihez leginkább illőt. Olvassa el a férfi karórákról szóló összeállításunkat, amelyből megismerheti a férfi karórákat átfogóan.

A női karórák érdeklik? Esetleg ajándék után kutat a női órák között? Mielőtt belevágna a különféle női karórák közötti válogatásba, előbb olvassa el női karórákról szóló rövid összeállításunkat, és máris könnyebben fog eligazodni a női karórák között. Tudjon meg többet a női karórákról, egészen a női órák történetétől a napjainkban uralkodó női órákat meghatározó trendekig.

Luxus karórákat vásárolni? Nem feltétlenül. Manapság ugyan nem elsődlegesen az pontos idő miatt vásárolunk órát, hiszen a telefonunk is szinte mindig velünk van, egyre nagyobb az ékszer szerepe a karóráknak. Egyfelől választhatunk magunknak visszafogottabb órákat, amelyek nem is a felsőbb árszegmensből kerülnek ki, másrészt pedig az elegáns megjelenés magabiztosságot is kölcsönös, javítja a közérzetünket, egy egyedi luxus óra pedig kiemeli egyéniségünket.