Rado Ceramica

A Rado egyik remekműve!

A Rado egy világszerte elismert márka, amely híres az innovatív formatervezésről és a forradalmian új anyagok felhasználásáról a világ legszebb és legtartósabb óráinak elkészítéséhez.  A kezdetektől fogva, ami a svájci Lengnau-ban kezdődött, a Rado úttörő szerepet játszik az óragyártásban. Márkafilozófiájuk: "ha el tudjuk képzelni, meg tudjuk csinálni" ma is igaz.

 

1986-ban a Rado volt az első márka, amely kerámiát használt az óráihoz. A 90-es években folytatták a csúcstechnológiás kerámia használatát, amely ma a Rado egyik védjegye. 1990-ben a Rado Ceramica bevezetésével egy integrált zafírkristályból és csúcstechnológiás kerámiából készült óratokot és szíjat ismert meg a világ.1998-ban a Ceramica volt az első Rado óra, amely egy vadonatúj plazma csúcstechnológiás kerámiát tartalmazott, lenyűgöző szín- és anyagkombinációval, amely fémes fényt áraszt anélkül, hogy bármilyen fémet tartalmazna.

 

High-Tech kerámia

A High-tech kerámia egy szintetikus anyag, amelyet alumíniumból, szilícium-karbidból, ittriumból és cirkóniumból állítanak elő égetéssel extrém magas hőmérsékleten. Amint kész a létrehozott High-tech kerámia a képzett technikusok megmunkálják az anyagot. Az így létrejött kerámiák rendkívül tartósak, ellánállóak és könnyűek.

A High-tech kerámia egyik legvonzóbb tulajdonsága a karcokkal szemben ellenállóság. Sok éves viselet mellett is vadonatújnak látszódik a karóra. Tartósság szempontjából is kiemelkedő a többi kerámiához képest. Egy keménységi skálán 9.1 pontot kapott 10 pontból. Ellentétben a hagyományos kerámiákkal a High-tech kerámia akkor sem törik el, ha kemény felületre ejtik le. Ez annak is köszönhető, hogy a mikroszkopikus összetevői megakadályozzák a repedések kialakulását.

Ez a speciális kerámia vékony és könnyű, ezáltal kényelmes viselni. Sima felülete nem irritálja a bőrt. A kerámia hipoallergéni is, így aki allergiás a fémre bátran viselheti.

 

Látogass el üzletünkbe, hogy személyesen is lásd a Rado kollekciónkat. Vagy tekintsd meg itt a webshopunkon.