Hamiltos PSR

A Hamilton egy új limitált kiadású karórát mutatott be, amely a valaha készült legkorszerűbb órára épült: a Pulsar Time Computer a világ első LED-es kijelzőjével ellátott karórája. Az újra gondolt Hamilton PSR nem csak a kinézetét, hanem az eredeti Pulsar nyomógombos megvilágítási rendszerét is felhasználja

A Pulsar annyira menőnek számított, hogy még egy Bond filmbe is bekerült. Pontosan az 1973-ban vetített Live and Let Die c. epizodba Roger Moore karján láthatjuk. Azért, hogy minden néző számára egyértelmű legyen a használata kétszer is felvillantotta a kijelzőt. A karóra még népszerűbb lett.

 

1970-től 1977-ig tartott a pályafutása, annak ellenére, hogy nem olcsó karóráról beszélünk nagyon nagy kereslet volt rá az egész modellciklus alatt. A bemutatásról egészen 50 évet kellett rá várni, hogy a korai Pulsar Time Computer, új néven Hamilton Pulsar visszatérjen. Arányaiban megegyezik az elődjével, 40,8 x 34,7 milliméteres, acél tok és acél szíjjal van ellátva, melyhez egy 100 méteres vízállóságot garantálnak. A zafír üveg hangsúlyosan kiemelkedik domborúan a tokból, a Pulsar felírat helyett pedig a márkajelzés kapott helyet. 

Az 1970 darabos limitált változatát pedig arany PVD bevonattal is készítettek.

Egy új LCD/OLED hibrid kijelzőt fejlesztettek ki. A PSR kijelzője nem tud teljesen elsötétülni, halványan mindig látható rajta az idő, de gombnyomásra élénken, pirosan izzani kezd az idő.

Az Astória órapláza készletén jelenleg az ezüst színű érhető el. Amelyet ide kattintva találtok.