Swiss: a szó, aminek számtalan jelentése van

Komoly tévhitek terjednek világszerte a Swiss „óramárkáról”, illetve eleve a szó jelentéséről. A laikusok könnyen gondolhatják sokszor, hogy ez egy adott gyártó termékcsaládját jelenti, azonban ennél sokkal komplexebb a dolog. A Swiss Military Hanowa egy patinás svájci óramárka, amelynek története 1963-ban kezdődött, amikor Hans Noll megalapította a Hanowa vállalatot Bielben. A márka életében az igazi áttörés 1990-ben következett be, amikor bevezették a Swiss Military - Hanowa termékvonalat. Ez a lépés új fejezetet nyitott a cég életében, és lehetővé tette számukra, hogy még inkább a katonai ihletésű, strapabíró órák piacára összpontosítsanak. A márka fejlődése szempontjából jelentős mérföldkő volt 2015, amikor a Hanowa AG hivatalos licenszet kapott a Svájci Államszövetségtől a "Swiss Military" név használatára, ami tovább erősítette a márka hitelességét és svájci gyökereit.

A Swiss Military Hanowa márka kezdettől fogva a katonai dizájnú és nagy tartósságú órák gyártására összpontosított. Modelljeinek meg kellett felelniük a katonai és szakmai fogyasztók szigorú elvárásainak, akiknek megbízható és pontos időjelzésre volt szükségük a sokszor zord körülmények között.

Swiss-Military-Hanowa

A márka a legújabb technológiákkal és anyagokkal dolgozik óráinak gyártása során. Minden darabot gondosan készítenek Svájcban, és szigorú ellenőrzéseken és teszteken mennek keresztül a megbízhatóság biztosítása érdekében. Például rozsdamentes acélt, titánt vagy zafírüveget használnak az órák tartósságának és hosszú élettartamának garantálására.

Ezzel szemben a Swiss Alpine Military egy másik, független svájci óramárka, amelynek gyökerei 1924-ig nyúlnak vissza. Ezt a márkát a Grovana cég gyártja és forgalmazza, kínálatában pedig sportos és elegáns órák egyaránt megtalálhatóak.

Swiss-Alpine-Military

A Swiss Alpine Military by Grovana egy sportos és elegáns karóracsalád, amelyet a Grovana már több mint 20 éve gyárt és forgalmaz. Különösen az utóbbi években a Swiss Alpine Military hatalmas népszerűségre tett szert, és számos országban lett bestseller.

A pontosság, a megbízhatóság és az ellenállás kombinációja egyszerre vonzó és lenyűgöző. Az órák sportos megjelenésben tündökölnek és kiváló alapanyagokból készülnek. A Swiss Alpine Military órák másik előnye a kiválóan leolvasható számlapok.

Bár mind a Swiss Military Hanowa, mind a Swiss Alpine Military svájci eredetű és katonai ihletésű órákat kínál, fontos kiemelni, hogy két teljesen különálló márkáról van szó. Nincs arra utaló jel, hogy a két cég között bármilyen üzleti vagy tulajdonosi kapcsolat lenne, így a vásárlóknak érdemes tisztában lenniük azzal, hogy amikor e két gyártó között választanak, valójában két különböző vállalat termékeit hasonlítják össze.

Emellett a Swiss, vagy magyarul svájci megjelölés a karórák világában rendkívül sokatmondó. Ez a kifejezés elsősorban arra utal, hogy az óra Svájcban készült, ami évszázadok óta az órakészítés globális központjaként ismert. A Swiss made címke általában kiváló minőséget és precizitást sugall, ami a svájci órakészítők hosszú idő alatt felhalmozott szaktudásának és hagyományainak köszönhető. Elengedhetetlen megjegyezni, hogy a megjelölés használatát szigorú szabályok irányítják. Az óraszerkezetnek legalább 60%-ban svájci eredetű alkatrészekből kell állnia, és az összeszerelés is Svájcban történjen. A svájci órák jellemzően magasabb árkategóriába tartoznak, és többnyire befektetési értékkel is bírnak. Sok fogyasztó számára egy ilyen termék birtoklása presztízskérdés, egyfajta státuszszimbólum.